Kilpailukutsu

42. Päijätsalon Purjehdus ja 36. Päijänteen Mestaruuskilpailu

Järjestäjä: Tehin Pursiseura ry (TePS)

Paikka ja aika: Sysmä Suopellon satama-alue ja Tehinselkä, 13. – 14.7.2024. Tarkempi kisapaikka ja muita yleisiä asioita tarkennetaan myöhemmin tämän päivityksenä kevään aikana.

Säännöt: Kilpailussa noudatetaan Purjehduksen kilpailusäännöt 2017-2020 (PKS), FinRating-sääntöä sekä Etelä-Päijänteen Ranking-sääntöä ja purjehdusohjeita.

Kilpailuluokat: Avoin, H-Vene, retkiluokka ja Etelä-Päijänne Ranking-sarjan mukaiset luokat: FR Iso (FR > 0.9001) ja FR Pieni (FR < 0.9000). Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden yhdistää ja jakaa luokkia tarvittaessa.

Kilpailukelpoisuus: Veneen päällikön on oltava SPV:n tunnustaman purjehdusseuran jäsen. Veneen tulee olla katsastettu vähintään luokkaan 3. Kilpailevalla veneellä tulee olla voimassa oleva vakuutus, joka sisältää vastuuvakuutuksen. Kilpailuun on mahdollista osallistua myös FinRating DH-mittakirjalla maksimissaan kahden hengen miehistöllä. FinRating-luvun tulee löytyä avomeripurjehtijat.org sivuilta joko taulukosta tai erillisenä todistuksena. Retkiluokkaan osallistuvilta ei edellytetä FinRating todistusta, mutta muut edellytykset täytyy täyttää.

Kilpailuohjelma:

  • La 13.7.2024 Päijätsalon Purjehdus, joka on samalla PÄM:n matkapurjehdusosuus. Kipparikokous 0900 sataman suurpiirteisellä alueella. Purjehdusohjeet jaetaan kipparikokouksen aikana ja ne on mahdollista saada tulosteena kilpailupäälliköltä sen jälkeen. Ohjeet julkaistaan myös TePS kotisivuille sekä EPR:n facebook-sivulle. Ensimmäinen lähtöviesti aikaisintaan kello 1030 Sysmän edustalta. Ensimmäisenä lähtee retkiluokka ja viisi minuuttia retkiluokan lähdöstä on kilpailuokkien startti. Kilpailuluokat lähtevät yhdessä lähdössä. Järjestäjä pidättää oikeuden muuttaa lähtöjärjestystä. Lopullinen päätös tulee aamun kipparikokouksessa.
  • Su 14.7.2024 PÄM ratakilpailu. Kilpailussa purjehditaan kaksi tai kolme ratalähtöä riippuen säästä. Lähtöjen määrä sovitaan aamun kipparikokouksessa. Purjehdusohjeiden jako kipparikokouksessa 0900 ja ne on mahdollista saada tulosteena kilpailupäälliköltä kokouksen jälkeen. Purjehdusohjeet julkaistaan myös TePS:n kotisivuille sekä EPR:n facebook-sivulle. Ensimmäinen lähtöviesti aikaisintaan kello 1030 Sysmän edustalta. Kaikki kilpailuluokat lähtevät yhdessä lähdössä.

Palkinnot:
Kilpaluokkien kolme parasta palkitaan. Kiertopalkinnot:
Metallinen purjevene: Päijätsalon Purjehduksen nopein vene tasoitetussa ajassa
Sahtitynnyri: Päijätsalon Purjehduksen nopein suorassa ajassa
Ruorikello: Päijätsalon Purjehduksen nopein TePS:n vene tasoitetussa ajassa

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen tapahtuu TePS:n kotisivuilta täyttämällä ilmoittautumislomake to 4.7.2024 klo 1800 mennessä, jolloin ilmoittautumismaksut kilpaluokkiin ovat 30€ (PP) tai 50€ (mikäli osallistut myös sunnuntain ratapurjehdukseen = PÄM). Retkiluokan osallistumismaksu (PP) on 25€. Kilpailijoita pyydetään ilmoittautumaan mahdollisuuksien mukaan etukäteen, jotta järjestäjille tulee ajoissa tieto osallistujista. Sunnuntain 14.7.2024 palkintojenjako toteutetaan joustavasti kaikkien tultua maaliin ja tulosten valmistuttua.

Tiedustelut: Julius Hotakainen 040 585 0378 ja Mikko Saunamäki 050 527 9334