Taruniemi

Taruniemi etelän puolelta kuvattuna. Kuva ©Mitro Härkönen

Seuran luonnonkaunis tukikohta on Taruniemi, joka sijaitsee Paatsalon kaakkoispuolella olevassa Hietasaaressa (N 61 23′ 32.64″, I 25 32′ 22.98″). Saari on osittain Päijänteen kansallispuistoa.

Hietasaarta kiertää polku, jota pitkin on mukava tutustua kansallispuiston maisemiin. Jääkauden muovaamat muodot erottuvat maastosta selvästi, saaren kaakkoisreunassa on todennäköisesti jääkimpaleen sulamisesta syntynyt suppalampi. Saaren pohjoisosa on soisempi, mutta kulkukelpoinen. Saaren luoteiskulmassa sijaitsee luonnonkaunis hiekkaranta ja niemi.

Taruniemessä on kaksi laituria, kun kuvissa näkyvät laiturit on saatu oikeille paikoilleen kevättalkoissa 2021. Toinen on saaren kaakkoiskulmassa ja toinen eteläpuolisen naapurisaaren itäreunalla, joten idästä ja kaakosta puhaltavat kovat yötuulet kannattaa huomioida yörauhan vuoksi. Vastaavasti läntiset tuulet aina koilliseen asti eivät kiusaa yöpyjiä.

Tukikohdassa on laituri peräpoijuineen, sauna ja saunatupa, uusi tuulilta täysin suojaava grillikota terasseineen, vanhempi grillikatos sekä puucee näköalalla. Ruoanlaittoa varten on grillikodan lisäksi uusi kaasugrilli, ja astiat voi pestä vajan takaa löytyvällä pesualtaalla. Saunavuoroista tuvan seinältä löytyy lista, johon oman vuoron voi kirjata tai vaihtoehtoisesti vuoroista voi sopia laiturilla.

Kuten Päijänteellä on tapana, voivat muiden seurojen jäsenet vierailla toisten seurojen majoilla katsastetuilla veneillä. Jäsenyyden osoittaakseen vierailevalla veneellä tulee olla jonkin seuran lippu saapuessaan.

Taruniemen hinnasto. Lisätiedot Taruniemen vastuuhenkilöltä.

Taruniemen saunan ranta on hiekkapohjainen ja matala. Sopii lastenkin uimiseen.
Saunan ranta jatkuu pitkälle matalana ja hiekkapohjaisena
Grillikodalla kelpaa istua iltaa huonommallakin säällä, ja hyvällä säällä terassilta aukeavat hienot maisema Paatsalon ja Kelventeen suuntaan.
Kahdessa laiturissa on runsaasti tilaa veneille
Kelventeen hiekkarannat ovat alle 5 nm päässä

Taruniemen uutisia