Kevättalkoissa huhkittiin urakalla

Laituritalkoita varten tarvittiin järeää kalustoa

Tarunimen kevättalkoot pidettiin 12.6. Talkoissa oli tällä kertaa tavallista enemmän tekemistä, ja avuksi saatiin onneksi järeää kalustoa Kuhmoisista.

Sysmän kunnan entiset laturit olivat kelluneet Taruniemen uimarannalla jo parisen vuotta, ja toinen niistä oli tarkoitus siirtää paikoilleen toiselle puolen kannasta. Syystalkoissa majan katon huollon yhteydessä todettiin sammaleen tunkeutuneen osin niin syvälle, että sen irrottaminen vaatisi katon käsittelyä sammalpesuaineella. Lisäksi oli sitten tavanomaisempia kevättalkootöitä, kuten 10 m3 puuta tulossa, majan, saunan ja kodan siivousta sekä lehtien haravointia.


Työtä oli yhdelle päivälle paljon, mutta tekijöitä saatiin paikalle sen mukaisesti. Talkoiden alkaessa laiturissa oli 12 venettä miehistöineen, ja päivän aikana saapui vielä muutama vene lisää. Välillä ehdittiin pitää lounastaukokin perinteisen lohikeiton merkeissä. Keittolounas soveltui kyllä päivään hyvin, koska tekemistä riitti runsaasti vielä lounaan jälkeenkin.

Kun tekijöitä riitti kaikkiin töihin ja kaikki suunnitellut työt saatiin yhden päivän aikana tehtyä. Kun työt oli tehty, oli lipunnoston aika. Kommodorin puheen ja trumpetilla soitetun Suvivirren säestyksellä viiri saatiin salkoon ja Tarunimen kesäkausi avattu.

Tilatusta laituripaketista löytyi lopulta kaikki tarvittava, paketin sisältöä ihmettelemässä joukko talkoolaisia.

Illalla esiintyi jälleen Trio Kuunari, joka lähentelee kokoonpanomuutosten määrässä jo tunnetumpia kokoonpanoja. Kyllä livemusiikki kuulostikin mainiolta pitkän talkoopäivän päätteksi!

Comments are closed.