Taruniemen käytön ohjeet Korona-pandemian aikana

Taruniemen käytön ohjeissa ja rajoituksissa noudatetaan viranomaisten määräyksiä ja suosituksia, kuten muussakin elämässä pandemian aikana. Perusperiaatteena on, että huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta sekä käsien desinfioimisesta, pidetään suojaetäisyys muihin ihmisiin, eikä poistuta kotoa karanteenin aikana, sairaana tai koronavirukselle altistuneena. Koska viranomaisten antamat määräykset voivat muuttua nopeastikin, voidaan ohjeita joutua päivittämään myös nyt laadittujen ohjeiden osalta.

Otamme Taruniemessä käyttöön uudet säännöt, jotka ovat voimassa toistaiseksi. Taruniemeä koskevat ohjeet antavat TePS hallitus, Kommodori tai Taruniemen vastuuhenkilö edellisten valtuuttamana

Jokaisen tulee nyt varautua siihen, että Taruniemeen ei poikkeustilanteen aikana mahdu turvavälin varmistamiseksi samaa määrää veneitä kuin normaalisti sekä rajoituksia annetaan lisäksi Taruniemessä oleskeluun. Näitä uusia annettuja ohjeita tulee jokaisen Taruniemeen saapuvan ehdottomasti noudattaa yhteisen turvallisuuden vuoksi.

 • Taruniemen käyttö katsotaan normaaliksi ulkona liikkumiseksi, joka on viranomaisten mukaan edelleen sallittua. Vierailu Taruniemessä voi olla näissä olosuhteissa monelle jopa mieltä piristävää ja tuo kaivattua vaihtelua arjen rajoituksiin.
 • Yli 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmiin kuuluvien on sytä välttää Taruniemeen saapumista, koska tällöin kontaktia muihin veneilijöihin ei voida välttää ja koronalle voi altistua. Korona voi olla hyvin vähäoireinen.
 • Taruniemeen saapuminen on kipparin vastuulla. Vene katsotaan kodinomaiseksi tilaksi, jolloin Taruniemessä oleskelu on enimmäkseen veneessä. Ulkoilla voi samoilla ohjeilla kuin muuallakin.
 • Pursiseuran lipulla varustetulla veneellä saa rantautua aiempaan tapaan.
 • Taruniemeen ei saa tulla sairaana, koronalle altistuneena tai karanteenissa. Jos Taruniemessä ollessa sairastuu, tulee saaresta poistua mahdollisimman pian.
 • Rantautuessa huomioi riittävä etäisyys naapuriveneeseen. Pyri kiinnittymään poijuihin väljästi, jotta riittävä suojaetäisyys veneiden välillä saavutetaan. Suositus on kiinnittää vain yksi vene poijua kohti.
 • Taruniemeen saavutaan vain perhemiehistöllä, ei kutsuta kavereita mukaan, eikä vierailla toisten veneissä.
 • Taruniemessä on riittävästi tilaa ylläpitää kahden metrin etäisyys muihin ihmisiin. Kunnioitetaan sitä! Ei kokoonnuta saunalle, grillikatokseen tai -kotaan eikä muuallekaan.
 • Grillejä voi käyttää ruoanlaittoon, mutta syömään vetäydytään omiin oloihin. Jokainen huolehtii grillipaikkojen puhtaudesta ja roskien poisviemisestä. Omia grillausvälineitä suositellaan.
 • Saunatupa pidetään lukittuna.
 • Yhteissaunat perutaan kunnes viranomaisten antama kokoontumiskielto on ohi.
 • Saunan voi lämmittää oman perheen kesken peseytymiseen. Jokainen peseytyjä huolehtii tilojen siisteydestä ja ovenkahvat puhdistetaan huolellisesti oman vuoron alussa ja päättyessä.
 • Viileiden tilojen osalta kosketuspinnat on syytä desinfioida (esim. puucee, grillitilat, pesutila).
 • Yleisestä siisteydestä on virustartunnan vuoksi pidettävä korostuneesti huolta viruksen leviämisen estämiseksi. Vältä tarpeetonta pintojen koskettelua. Tarvittaessa suojaa tasot liinalla esimerkiksi grillatessa. Ethän myöskään jätä roskia jälkeesi.

Toivomme, että näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa jokainen venekunta tuntee oman vastuunsa ja noudattaa riittävää varovaisuutta, turvavälejä ja siisteyttä. On aikuisten vastuulla valvoa, että myös lapset noudattavat näitä sääntöjä.

TePS Hallitus

Comments are closed.