Taruniemen syystalkoopäivä täynnä toimintaa

Taruniemen syystalkoot pidetiin mukavassa tyynessä ja sateettomassa syyssäässä lauantaina 11.9.2021. Laiturissa taisi olla parhaimmillaan 14 venettä, lisäksi osa talkooväestä tuli Taruniemeen päivävisiitille Jorma Sainion Jenni-Maria III:n kyydissä.

Päivän aikana tehtiin monenlaisia talkootöitä, kuten puuhommia, saunan katon korjausta, haravointia ja siivousta. Isompana projektina Taruniemessä on tänä kesänä ollut tukikohdan laajentaminen etelän puoleiselle saarelle, kapean kannaksen toiselle puolelle. Kevättalkoissa aloitettuja töitä siihen liittyen jatkettiin yhden laiturin siirrolla kulkuyhteyttä varten ja uuden kulkureitin raivaamisella. Laiturin irti saaminen rannasta ei ollutkaan kovin helppoa, mutta saimme palokunnan väkeä avuksi ja miesten hyvällä yhteistyöllä ja voimakkaalla veneellä laituri saatiin lopulta liikkeelle. Kulkuyhteyden rakentamisessa saarten välille riittää puuhaa vielä ensi kaudellakin.

Seuran sukellusharrastajat kävivät tutkimassa laiturien kiinnityksen tilanteen ja löysivät samalla laiturin alta jos jonkinlaista vuosien varrella hukkunutta tavaraa. Niissä riitti ihmeteltävää!

Lounasaikaan saimme herkutella valtavan hyvällä lohipastalla. Talkoiden päätteeksi oli lipunlasku tältä kesältä – tunnelmallinen hetki Jussi Leimion trumpetin sävelien säestäessä ”On päivät seutuvilla Päijänteen…”

Myös seuran vuosikokous oli päivän ohjelmassa. Kokous aloitettiin Ilkka Kaitilan muistamisella hopeisella seura-ansiomerkillä työstä seuran hyväksi. Vuosikokous noudatti sääntöjen määrittelemää asialistaa. Erovuorossa oli varakommodori Kari Seppälä ja hallituksen jäsenet Ari Ahonen ja Malkus Lindroos. Ari Ahosen tilalle valittiin Marko Perttilä. Kari Seppälä ja ja Malkus Lindroos valittiin uudelleen hallitukseen. Seuran sääntöjä päätettiin uudistaa etäosallistumisen mahdollistamisella kokoukseen ja suosittelijasta luopumisella seuran jäsenyyttä haettaessa.

Vuosikokouksen jälkeen ohjelmaan kuului saunomista, uimista ja mukavaa rupattelua. Illalla saimmekin sitten nauttia Trio Kuunari Kvartetin Ossyn, Jussin, Markon ja Peten upeasta elävästä musiikista nuotiokodalla. Hieno tunnelma kauden viimeisenä iltana venetsialaishengessä lyhtyjen tunnelmallisessa valossa!

Sunnuntaiaamuna sää oli kovin harmaa ja ennuste lupasi runsaasti sadetta, joten laituri tyhjeni kotimatkalle lähtijöistä jo aamupäivän aikana.

Suurkiitos kaikille talkoolaisille, muusikoille ja kippari Sainiolle! Ensi vuonna Tehin pursiseura täyttää 40 vuotta, joten uuteen kauteen suunnataan iloisin, odottavin mielin!

Comments are closed.