40-vuotiasta TePSiä juhlittiin gaalassa

Bändi soitti korkeatasoisesti ja tunnelma oli juhlava mutta Tepsiläiseen tapaan vapautunut

Tehin Pursiseuran 40-vuotita historiaa juhlittiin 14.5. tyylikkäästi gaalassa Sysmän 1898 valmistuneessa Teatteritalossa. Tilaisuuden avasi kommodori Mikko Saunamäki, joka maljapuheessaan korosti yhteistyön merkitystä veneilyharrastuksen kehittämisessä. Jan Jansson suomalaisen veneilyn kattojärjestöstä Suomen Purjehdus ja Veneily ry:stä onnetteli TePSiä ja kehui vesistöämme ja seuramme aktiivista toimintaa sekä tervehdyksen Saimaan suunnalta, jonka yhdistämisestä Päijänteeseen ja mereen jälleen SPV:n ja valtiovallan välillä keskustellaan.

Onnittelupuheet pitivät myös muiden seurojen kommodorit sekä Kuhmoisten kunnanjohtaja, joka kertoi uuden kumikanavayhteyden olevan suunnitteilla Kuhmoisista Kokemäenjoen vesistön vesille. Tulevaisuudessa siis Päijänteeltä voi päästä nykyistä paremmin niin itään kuin länteenkin.
Gaalassa palkittiin ansioituneita vastuunkantajia seura-ansimerkein ja kunniakirjoin. Kultaiset ansiomerkit myönnettiin Ismo Glansille ja Hannu Heinoselle, hopeiset Anni Leppäselle ja Ari Ahoselle ja pronssiset Julius Hotakaiselle ja Kari Seppälälle. Pöytäviirit luovutettiin Jussi Leimiolle ja Ossy Nousiaiselle.

Juhlan kunniavieraina olivat TePSin edelliset kommodorit puolisoineen. Kaikkiaan kuudesta edellisestä kommodorista neljä osallistui gaalaan, ja seuran järjestyksessään 2. kommodori Pentti Pesari piti myös puheen. Läsnä oli myös alueen muita seuroja, alueen kuntien johtoa ja elinkeinoelämää. Tilaisuudessa saatiin nauttia herkullinen kolmen ruokalajin illallinen historiallisessa Teatteritalossa. Illan korkeatasoisesta musiikkiesityksestä vastasi Hämpton Dixieband. Kokoonpanossa oli Petri Keinonen ja Pekka Laurikka. Petri on vanhastaan tuttu kasvo seuran toiminnasta.


Juhlavuoden tapahtumista seuraavana on seuran jäsenille tarkoitettu TePS 40-vuotta juhla Taruniemessä 11.6. Alla olevaan galleriaan voivat osallistujat lähettää kuvia lisättäväksi TePS sihteerin sähköpostiin.

Comments are closed.