Taruniemen kevättalkoissa rakennettiin silta ja korjattiin katto

Tämän vuoden talkoot olivat poikkeuksellisen työntäyteiset, kun vuosikokous ja juhla on erotettu omaksi tapahtumakseen 11.6. Askeettiset tarjoilut ja MM -jääkiekko eivät kuitenkaan riittäneet karkottamaan jäseniä talkoista, vaan tekijöitä oli paikalla huomattavan paljon. Näin ollen vastoin ennakko-odotuksia sekä kulkusilta kivisen kannaksen ohi että majan katon päätyjen korjaus saatiin molemmat tehtyä yhden, tai oikeastaan kahden, talkoopäivän aikana sekä yhden ennakkovalmistelupäivän aikana.

Ennakkovalmistautuminen talkoisiin alkoi jo helatorstaina, jolloin Jenni-Maria III lastattiin Suopellossa aamulla puutavarakuormaan ja puolen päivän jälkeen sitten tarvikkeet tulevalle kulkusillalle. Sää ei suosinut alkuvalmisteluja, kun koko ajan satoi kaatamalla.

Talkoiden alkulämmittelyt aloitettiin sitten perjantaina, jolloin mm. kaivettiin esiin puhelinpylväät päällä olevan puupinon alta pätkimällä puut ja siirtämällä ne parempaan säilytyspaikkaan liiteriin. Laituri saatiin myös kellumaan vetämällä se irti rannasta kun veneitä oli vielä vähemmän tiellä.

Varsinaiselle talkoopäivällekin riitti tekemistä, mainittujen pääurakoiden lisäksi niin grillikota kuin maja ja saunakin siivottiin juhlakuntoon.

Comments are closed.