Tepsiläiset juhlivat 40-vuotista seuraansa Taruniemessä

11.6. huipentui 40 -vuotiaan Tehin Pursiseuran juhlinta Taruniemessä jäsenjuhlaan. Juhlan ohjelma oli monipuolinen: TePSin viiri nostettiin lipputankoon Suvivirren sävelten saattelemana, yhteisistä asioista päätettiin vuosikokouksessa ja nautittiin hyvää ruokaa yhdessä, saunaa ja musiikkia tietenkään unohtamatta. Venekuntia paikalla oli peräti 17 ja osa saapui Jorma Sainion Jenni-Maria III:n kyydissä. Väkimäärä oli 40 henkeä, joka on suurin joukko seuralaisia pitkään aikaan Taruniemessä.

Kommodori Mikko Saunamäen juhlapuhe toimi mainiona kesänavauksena. Mikko pohti puheessaan tepsiläisyyden olemusta ja korosti yhteisöllisyyden merkitystä pursiseuran perustana. Terveisensä juhlaväelle lähetti seuramme kunniakommodori Pentti Pesari. Vuosikokouksessa valittiin uusia vastuunkantajia erovuoroisten tilalle seuraa kehittämään ja hyväksyttiin tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Lounaalla nautittiin kesäinen kalalounas uusien perunoiden kera. Päivälliseksi oli tarjolla hampurilaisia. Malkus Lindroos toimi grillimestarina, kun muu porukka auttoi burgereiden täytteiden valmistamisessa. Tepsiläiset pääsivät maistamaan tälle kaudelle myyntiin tullutta Päijänne-olutta.  Ilmeet olivat iloiset ja tarjoilut tekivät kauppansa.

TePSin perinteisiin sopi hyvin, että musiikilla oli iso rooli juhlassa. Taruniemessä sai kantaesityksensä Taruniemi -laulu. Jussi Leimio sävelsi kappaleen talvella ja kuvaa sen sävelmää uusimassa Taru-lehdessä näin: ” Päijänteellä on oma rytminsä. Päijänne on suuri. Sinne mahtuu monta, mukavaa, erilaista tarinaa. Päijänne soi hyvin. ” Laulun sanoitusta Jussi luonnehtii: ”Taruniemen nimeen sopii hyvin, että siellä kerrotaan taruja – eli tarinoita. Jokainen venematka on oma tarinansa.” Jussi soitti kitaraa ja lauloi kantaesityksessä, Marko Perttilä säesti bassolla. Ilta huipentui Petri Keinosen keikkaan lämppärinään Ossy Nousiaisen tähdittämä Trio Kuunarikvartetti. Petri esiintyi soolona ja tarjoili akustisella kitaralla säestäen korkeatasoisen ja monipuolisen setin. Mukana oli myös kappaleita tulevalta levyltä, jotka pohjautuvat Kari Hotakaisen teksteihin.

Juhlavuosi kauden vakiintuneiden tapahtumien merkeissä. TePSin purjehduskisoista Päijätsalon mestaruus järjestetään jo 40:nen kerran. Kauden lopussa on eskaaderi Suopellosta Kuhmoisiin. Kenties meillä on siihen mennessä kuoro esittämässä Taruniemi-laulua!

Comments are closed.