Päijänteen mestaruuspurjehduksen voitto TePSille!

Viikonloppuna 16.-17.7. purjehdittiin kilpaa Suopellossa, kun lauantaina järjestettiin 40. Päijätsalon purjehdus ja sunnuntaina ajettiin kaksi ratalähtöä. Päijätsalon Purjehdus on n. 20 merimailin pituinen matkakisa ja se on kolmas osakilpailu viidestä Etelä-Päijänne Ranking -sarjassa. Sunnuntain ratalähdöt ovat TePSin järjestämä erikoisuus, köliveneiden ratapurjehdusta ei ole muualla Etelä-Päijänteellä tarjolla. Osallistujia viikonlopun aikana oli yhteensä 21:stä venekunnasta.

Kisaviikonlopun yhdistettyjen tulosten perusteella ratkaistiin Päijänteen Mestaruus -kisan (PÄM) voittajat. Sää suosi purjehtijoita tuulen suhteen, sitä oli sopivasti ja ennusteisiin nähden jopa hieman enemmän. Kisa-alueen yläpuolella liikkuneet sadepilvet kastelivat hieman, mutta myös nostivat tuulenpuuskia ja aiheuttivat tuulensuunnan muutoksia. Niiden hyödyntäminen olikin kisamenestyksen kannalta tärkeää.

Päijänteen mestaruus -purjehduksen ison FR-luokan voitti TePSin Anni Leppäsen kipparoima Mimosa, joka tyhjäsi palkintopöydän todella hyvin. Mimosa voitti viikonlopun kaikki lähdöt huolimatta karilleajosta lauantaina. Anni on ensimmäinen PÄMin voittanut naiskippari, lämpimät onnittelut Annille! TePSiläisiä löytyi palkintosijoilta myös pienessä FR-luokassa, Ilkka Kaitilan Toutain purjehti luokkansa kolmanneksi lauantain loistavan matkakisan ansiosta, vaikka jäikin pois sunnuntain ratalähdöistä.

Päijätsalon purjehduksen kiertopalkinnot jaettiin seuraavasti: nopein vene suorassa ajassa ja kisan nopein tepsiläinen vene FR-kertoimella tasoitetussa ajassa: Mimosa (Anni Leppänen), nopein vene FR-kertoimella tasoitetussa ajassa: Celavie (Kauko Kanninen, HeiPS).

Tutustu tuloksiin tarkemmin kilpailutoiminnan sivulla!

Comments are closed.