TePSin Kerttu purjehti Etelä-Päijänne Rankingin voittoon!

TePSiläisten erinomaiset otteet kauden purjehduskisoissa jatkuivat EPR-sarjassa!

Pasi Niemelä kertoo Kertun huikean kauden vaiheista alla.


Tehin Pursiseuraa edustava s/y Kerttu on 100 % purjehdusiloa ja mukavaa yhdessäoloa. Kertun miehistön ytimen muodostavat veneen omistajat Hannu Tommola, Juha Hinskala, Panu Tast ja Pasi Niemelä. Vakiomiehistön muiden kesäkiireiden vuoksi kisoihin osallistui myös joukko ystäviä, joista suurin osa löytyi Kuhmoisten satamasta.

EPR sarjan avasi hyytävän kylmässä vesisateessa purjehdittu LPS:n järjestämä Ykskoivu Race. Kelistä huolimatta mieltä lämmitti kilpailevan yhteisön tapaaminen pitkän talven jälkeen. Toinen osakilpailu oli HeiPS:n Kallioissaaressa jo paljon kesäisemmässä säässä. Kesäisistä lämpötiloista huolimatta emme onneksi joutuneet kärsimään Päijänteelle hyvinkin tyypillisestä pläkästä, vaan saimme nauttia nousujohteisesta tuulesta.

Kolmas EPR osakilpailu, TePSin oma Päijätsalon purjehdus, jäi Kertulta kisailematta. Ranking sarjan loistavasti mietitty pistelaskujärjestelmä ei rankaise yhdestä kilpailusta poisjäännistä kovinkaan ankarasti. Lopputuloksiin lasketaan viidestä osakilpailusta neljän parhaan tulokset. Nyt tiesimme, että jäljellä olevissa kilpailuissa ei saisi epäonnistua.

APS:n Pirttisaareen Race jatkoi ranking sarjaa elokuun alussa. Sääennusteet tarjoilivat viikonlopulle kovia tuulia sateen kera, mutta vain tuuliennuste osui kohdalleen. Kisassa Kerttu intoutui suorastaan lentämään, täräytimme nopeusmittariin lukemat 11,6 kts! Onneksi kukaan ei ollut kuulemassa, kun riemuitsimme kuin pikkupojat vauhdin hurmasta.

Kerttu ehti piipahtaa myös Hangon Regatassa.

Kauden päätöskilpailu järjestettiin HVS Hirvisaaressa lauantaina 27.8. Ennen viimeistä osakilpailua tilanne oli hyvin tasainen ja Kuhmoisista lähti jännittynein tunnelmin venekunta s/y Kerttu tavoittelemaan ykkössijaa.

Eniten rankingpisteitä keräsi lopulta Kerttu, 322.6, toiseksi tullut Markku Pynnösen Vimma sai pisteitä 322.2 ja kolmanneksi yhteispisteissä tuli Antti Porkan kipparoima Blue Venture 270.5. Tehin majakkaa esittävä kiertopalkinto viettää siis tulevan vuoden Kuhmoisissa. Kerttu voitti myös FinRating iso -luokan ja Vimma oli FinRating pieni -luokan voittaja.

Pasi Niemelä


Lämpimät onnittelut Kertun miehistölle!

Lue lisää TePSiläisten Päijännepurjehdus -menestyksestä.

Comments are closed.